Imunepur
Rólunk mondták     Sajtó     Megrendelés    
                                                          
chlorella vulgaris
A kíméletes mégis intenzív méregtelenítés az első fázis.
A Chlorella Vulgaris nevű alga, vagy ahogy a szaklapok említik a méregmágnes, a méregtelenítés verhetetlen bajnoka. A nehézfém-kivezető képessége egyedülálló, a klorofill tartalomnak köszönhetően intenzív sejttisztítást biztosít, ezáltal megszabadítja sejteket a káros anyagoktól és lerakódásoktól.

A Chlorella Vulgaris erős sejtfala nagyrészt nem emészthető rost, ennek következtében az anyagcsere felgyorsul. A gyorsabb anyagcsere a béltisztulás segítője.

A legősibb és legfontosabb élőlényként tarják számon, mivel tisztítja a Föld légkörét, és óceánjait, termeli az oxigént és a klorofilt.

Kiszűri a mérgező nehézfémsókat, dioxén származékokat, mezőgazdasági permetszer maradványokat és a peszticideket. Mindezek az anyagok a környezetünkből, elsősorban a táplálékból kerül szervezetünkbe, a nagyipari élelmiszergyártás technológiájával, a mezőgazdasági permetszerekkel, rovarirtókkal, a szennyezett ivóvízzel, és a szennyezett takarmányon tartott állatok húsával, tejével.

A chlorella többek közt:

- a sejtjeinket vitalizálja,
- növekedési faktorokat tartalmaz, amelyek az őssejtekhez hasonlóan regenerálóan hatnak,
- lúgosít,
- javítja az emésztést, megszüntet számos emésztőrendszeri problémát,
- energetizál, több lesz az életerő,
- szebb lesz a bőr,
- lassítja az öregedési folyamatokat,
- erősíti az immunrendszert,
- fontos biológiai anyagokat tartalmaz.

Érdekességek:

- Japán lakossága fogyasztja a legtöbb zöldalgát, és Japánban a leghosszabb az emberi élettartam. Sok tudós a hosszú élet titkát látja a zöldalga fogyasztásában.

- az atmoszféra oxigén tartalmának 80%-át is az algák produkálják és mindössze 20%-át az esőerdők.

Dr. Tihanyi István (iridológus, gyermekgyógyász, természetgyógyász) írása tökéletesen összefoglalja, miben rejlik a chlorella igazi ereje:

Az élet kb. 3,5 milliárd ével ezelőtt alakult ki az óceánokban és az első élőlények az algák voltak. Különböző mutációknak köszönhetően, az összes élőlény az algákból jött létre és telepítette be a Földet. Mint az "élet forrásának", az algáknak tartalmazniuk kell azokat az építőanyagokat amiből a bonyolultabb életformák állnak, beleértve a növényeket, állatvilágot és az embereket.

Az atmoszféra oxigén tartalmának 80%-át is az algák produkálják

és "csak" 20%-át az esőerdők. Az algák a leghatékonyabb napenergia hasznosítók, átalakítva ezt az energiát szerves anyagokat hoznak létre és táplálják szinte az egész óceánt. Kiváló tápláló és erősítő hatását az algáknak már az Inkák és az Aztékok is felismerték. Az inkák földje nagyságban vetekedett a Római Birodaloméval. A jól működő ellátmányozás biztosította birodalmuknak a fennmaradást és a túlélést. A mezőgazdaságuk nem csak a forradalmian új öntözőrendszernek, teraszos földművelésnek és kifinomult tartósítási módszereknek köszönhette hatékonyságát, hanem a mikro-algáknak és különösen a zöldalgáknak, más néven chlorellának széleskörű alkalmazásának. Felismerve annak egyedülálló immunerősíti hatását, rendszeresen fogyasztották a chlorellát, állataiknak is adták, sőt a termőföldek táplálására is alkalmazták.

Többek között ezt bizonyítják a 16. századból származó Toribio de Bonavente atya jegyzetei, aki ekkortájt figyelte meg, hogy a Tezcoco-tó közepére, egy szigetre épült Tenochtitlanban, az Azték Birodalom fővárosában élő indiánok a víz felszínéről valamilyen élelmiszert gyűjtöttek és azt többféle módon elkészítve nagy mennyiségben fogyasztottak.

A japán konyhaművészetnek is elengedhetetlen eleme az zöldalga. Egy átlagos japán évente közzel 10 kg algát fogyaszt. Ez egy európai ember évi cukorfogyasztásának felel meg. Nem kizárt, hogy az algáknak köszönhetik a japánok a világon egyedülállóan magas élettartamukat.

A tudomány figyelmét sem kerülte el a chlorella.

A Szovjetunió űrhajósai táplálékként használták, kutatásokat folytattak az algák űrben való termelésével kapcsolatosan, hiszen feldolgozzák a káros anyagokat, rengeteg oxigént termelnek, bő, jó minőségű tápanyag-forrásként is felhasználhatók. Vladimir Remek, csehszlovák űrhajós, a Szoljut-6 űrállomáson a chlorella űrbéli tenyésztésével volt megbízva. Napjainkban a NASA és az európai űrkutatók, együttműködve az orosz űrhajózási központtal tovább kutatják az algák űrbéli hasznosítását (Chlorella-1 program), továbbá kiemelkedően fontos szerepet szánnak e parányi élőlényeknek, melyekre nem hat a gamma-sugárzás káros hatása, a Mars meghódításában.

Sugárfertőzött betegeket az orvosok már régóta kezeltek eredményesen zöldalga és kékalga készítményekkel. Különösen a csernobili atomreaktor felrobbanása után szereztek igazán sok pozitív tapasztalatot az orvosok, hiszen számos beteg az algáknak köszönhette gyors felépülését.

Utánanéztem, hogy miben rejlik e parányi élőszervezet fantasztikus gyógyító ereje. Ahogy kezdtem elmélyülni a tudományos cikkek óriási halmazában, rájöttem, hogy az anyagcserezavarok szinte minden területén hasznosítható a zöldalga. Mivel rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, hatásmechanizmusa rendkívül sokoldalú.

Minden gyógyhatás annál erőteljesebben nyilvánul meg,

minél precízebb méregtelenítés, "nagytakarítást" sikerül véghezvinnünk. Környezetünkből jelentős mértékben jutnak be a szervezetünkbe káros nehézfémek, növények védelmére alkalmazott peszticidek (rovarölő, gombaölő és gyomirtó szerek), melyek a Földön élő valamennyi élőlényre káros hatással vannak, felhalmozódnak és hosszantartó mérgezést okoznak.

A Chlorella sporopolenin tartalmának köszönhetően "nehézfém-mágnes"-ként működik,

teljes mértékben képes lekötni és kitakarítani a káros anyagokat, peszticideket, nehézfémeket. A sporopolenin karotin és karotinoid észterek polimerizációs terméke, mely a növényi világban csak a pollenszemek, spórák falában található és a legellenállóbb sejtfalalkotó anyag. Sokan a sporopolenin-t sporopolein-nek nevezik, ez nem helyes, téves meghatározás. Német kutatók bizonyították a sporopolenin UV-gátló, ránctalanító és antioxidáns hatását és javasolják széleskörű kozmetikai alkalmazását.

Magas rosttartamának (cellulóz) köszönhetően

a chlorella fokozza a bélmozgást, javítja az emésztést, csökkenti a bélsár kiürítésének idejét, ezzel a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási ideje, egyben felszívódása is csökken.

Számos tanulmány is bizonyítja,

hogy az algák irreverzíbilisen megkötik a nehézfémeket. Például, a kadmiummal és algákkal táplált fiatal kísérleti patkányoknál nem jelentkeztek mérgezési tünetek, fejlődési rendellenességek, ellentétben a kontroll csoporttal, mely nem kapott a kadmium mellé algát a táplálékba. A Chlorella pyrenoidosa képes lekötni a rezet és a nikkelt, mivel peptidjei jelentősen megnövelik a coeruloplazmin szintjét. Ez a tulajdonsága különösen fontos olyan súlyos betegségben szenvedők kezelése során mint a Wilson-kór.

A dioxin-mérgezés főként a szennyezett élelmiszerek közreműködésével jön létre.

A dioxin a jórészt az ipari hulladékokból származó klór-vegyületek összefoglaló neve. A dioxin zsirban jól oldódó anyag, ezért az emberi zsírszövetben, a májban és az anyatejben is képes felhalmozódni. Erősen mérgező a csecsemőmirigyre, az immunrendszerre és a májra, rákkeltő tulajdonsága sem elhanyagolható. A klór tartalmú peszticidek, klórozott fenolok, és a rendkívül mérgező poliklór-dibenzo-dioxinok (PCDD) és poliklór-dibenzo-furánok (PCDF) jelentenek veszélyes szennyezést a hidroszférában, ahonnan különböző utakon az emberi szervezetbe is könnyen bejuthatnak.

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga,

amely a Nap sugárzó energiáját abszorbeálja (elnyeli), és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak. Érdekesség hogy a vérben lévő hemoglobinmolekulában található hem rész hasonlít a klorofillmolekulához. Több komoly kutatás eredménye igazolta, hogy a magas klorofilltartalmú zöldségek, mint például a kínai káposzta, a brokkoli, a hagyma és a zeller, gyorsítják a PCDD és a PCDF kiválasztását. Az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartalmazó növény a Chlorella (ennek köszönhetően 10-szer több oxigént tud termelni, mint bármely más növény), ezért a dioxin kiválasztásában ez az alga a leghatásosabb.

A klorofill aktiválja a PPAR-receptort (peroxisoma proliferációt aktiváló receptor), detoxikálás, mell- és prosztatarák A PPAR rendszer alapvető integrációs szerepet játszik anyagcsere folyamatainkat érintő környezeti hatások közvetítésében, mert a rendszert aktiváló ligandok között nagyszámú, a táplálkozással a szervezetbe jutó zsírsav származék szerepel. Másrészről a PPAR rendszer közvetíti a különféle szervezeti védekező folyamatok során keletkező mediátorok -prosztanoidok, leukotriének- anyagcserét is befolyásoló hatásait is. A PPAR és befolyásolja továbbá az immunrendszer sejtjeinek, a mononucleáris fagocita sejteknek cytokin (pl. TNF- ) termelő képességét. Mindezek alapján felvethető, hogy a PPAR-család vizsgálandó tagjai jelentős szerepet játszhatnak a hazánkban is népegészségügyi problémát jelentő elhízás, 2-es típusú cukorbetegség és az érelmeszesedés egymással összefüggő kialakulásában. Számos klinikai kutatás igazolta a PPAR receptor aktiválásának a szervezet méregtelenítésére és néhány daganatos betegségre (mell- és prosztatarák) gyakorolt pozitív szerepét.

A chlorella fogyasztása során szignifikáns mértékben megnő a vérben a glutathion szintje.

A glutathion egy tripeptid, amelyet glutaminsav, cisztein és glicin aminosavak építenek föl. Sokfelé előfordul a mikroorganizmusokban, a növényekben és az állatokban is, és elsősorban antioxidánsként működik, szabadgyökökkel reagál, védi a sejteket a radioaktív- és az UV-sugárzástól, vírusos fertőzésektől, a környezet méreganyagaitól, nehézfémektől illetve az oxidatív stressz okozta károsodásoktól. (Meister és Anderson, 1983). A glutathion fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban azáltal hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni. A szervezet glutathion hiánya megbetegedéseket idézhet elő: diabetes, májbetegségek, szürkehályog, HIV fertőzés, rákos megbetegedések, ismeretlen eredetű tüdőfibrózis, allergiák. A dohányzás előidézője lehet a glutathion hiánynak, mivel jelentősen növeli annak felhasználását.

CGF (Chlorella Growth Factor)

Talán a leghatásosabb és az utóbbi időben a legtöbbet vizsgált anyag, amit a chlorella tartalmaz, a CGF (Chlorella Growth Factor), magyarul a chlorella növekedési faktor. A növekedési faktorok a sejtek felszínén található specifikus receptoraikhoz kötődnek. Specifikus növekedési faktorok előidézhetik

1/ új sejtek osztódását (mint például az epidermális növekedési faktor, az inzulinszerű növekedési faktor, a vérsejtképző növekedési faktor; lásd vérsejtképző szövet),
2/ sejtek vándorlását (például a fibroblaszt-növekedési faktor, FGF),
3/ közreműködhetnek a sebgyógyulásban (például a vérlemez eredetű növekedési faktor, PDGF) stb.

Egyes növekedési faktorok az egyedfejlődés embrionális fázisában működnek; például az idegnövekedési faktor (NGF) serkenti a nyúlványok (az axon és a dendritek) kinövekedését a fejlődő érző- és szimpatikus idegsejtekből. A chlorella növekedési faktor aktiválja makrofágokat és a TNF, emeli az IL-1 és IL-12 szintet, kísérletekben növelte az immunválaszt Listeria monocytogenes ellen, még az AIDS fertőzött egerek esetében is, hatásosan javítja a szervezet ellenállását Cytomegalia vírus és Escherichia Coli baktérium fertőzés alatt.

Stimulálja a az ellenanyagok szintéziséért felelős limfociták létrejöttét,

melyek a szervezet ellenálló képességét biztosítják a fertőzésekkel szemben, segíti a vörös vérsejtek kialakulását. Továbbá a CGF jelentősen csökkenti a daganatos sejtek szaporodását és a daganat okozta gyulladást a körülötte lévő szövetekben.

Kutatók és klinikusok számos tanulmány és kísérlet alapján állítják, hogy hogy a CGF elősegíti a gyorsabb növekedést káros mellékhatások nélkül. Felnőttekben ez úgy jelentkezik, hogy az RNS/DNS funkciót fejleszti, ami felelős a fehérjék, enzimek és energia termeléséért a sejtek szintjén, miközben stimulálja a szövetregenerálódást és védi a sejteket néhány toxikus anyag ellen. Annak a gyermekcsoportnak amelynek rendszeresen adagolták a chlorellát nem romlottak a fogai. Kevesebb betegeskedés mellet, ezek a gyermekek jobban nőttek, magasabb IQ-val rendelkeztek és szociálisan tapasztaltabbak voltak. Dr. Benjamin Frank, a "The No-Aging Diet" (Öregedés elleni diéta) című könyv szerzője, utal arra, hogy az emberi RNS/DNS-termelés az öregedés során jelentősen lelassul. Ennek következtében foyamatosan csökken az életerő, különböző kóros folyamatok jelentkeznek. Már jóval a chlorella CGF-ről megjelent tudományos publikációk előtt, melyek igazolták, hogy ez az anyag igen figyelemre méltó forrása az RNS/DNS-nek, Dr. Frank már ajánlotta, hogy egy diétának gazdagnak kellene lennie nukleinsavakban, hogy lassuljon az öregedési folyamat. Hiszen mikor a RNS-ünk és DNS-ünk megfelelően megújul és képes betölteni a funkcióit, akkor hozzájárul ahhoz, hogy testünk hatékonyan használja fel a tápanyagokat, meg tudjon szabadulni a toxinoktól és a betegségektől is meg tudja védeni magát. Bizonyított, hogy a sejtek képesek az öngyógyításra és ezáltal az egész szervezet egészségi állapota is helyreáll. Csupán pár tápanyagra van szükségük amit a Chlorella Growth Factor (CGF) szinte mindenki számára biztosít.

E parányi alga a biológiailag aktív és értékes anyagok teljes arzenálját halmozza fel,

köztük növényi fehérjét az összes aminosavval, többek között mind a nyolcféle alapvető esszenciális aminosavat, ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, például magnéziumot, káliumot, mangánt, vasat, cinket, kalciumot, számos vitamint, többek között C- és E-vitamint, niacint, B-vitaminokat, ezen belül a B12-őt aktív formáját, K-vitamint, pantoténsavat, folsavat, klorofillt, antioxidánsokat, polifenolt, telítetlen zsírsavakat, mint a -lionél- és linolsavat. Nem csoda, hogy a chlorella alkotórészei pótolhatatlanul értékes tápanyaggá teszik. Szárított állapotban 50 százalék proteint tartalmaz, gazdag telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban, rostanyagokban, vitaminokban, klorofillben és sok más gyógyászati szempontból hatékony összetevőben. Semmilyen káros vagy mérgező anyag nem keletkezik az emésztése során.

Jelentős lúgosító hatása miatt véd a gombás fertőzések ellen.

Például a Candida Albicans a sarjadzó gombák egyik legismertebb faja. Normál körülmények között, minden egészséges testben megtalálható, és mindaddig, amíg a szervezet kémiai egyensúlya fennáll, nem szaporodik el kórosan. A candida és egyéb gombás fertőzések jellemzően a szervezet elsavasodásából és a nehézfém-mérgezésből származnak. A gomba, ami a savas környezetben jelentősen el tudott szaporodni, megköti a nehézfémeket. A gombás fertőzések ellen szedett szerek megsemmisítik a gombát, mire a nehézfémek fölszabadulnak, bejutnak a véráramlatba és egyenesen a gerincvelő, illetve az agy felé veszik útjukat. Dr. Klinghardt és dr. Rau figyelmeztetnek, hogy csaknem az összes módszer, amelyet a candida ellen alkalmaznak veszélyes, ha először nem a nehézfémek kivezetésével kezdjük a gyógyítást. Csak ezt követően kezdhetjük el a gombairtó szerekkel való kezelést. Fordítva semmiképp sem jó! A candida-fertőzéseket ezerarcú betegségnek is hívják, hiszen rengeteg tünetet produkálnak, amelyek fő okozói az elsavasodás és a gombák által termel mérgező anyagok.

A chlorellának még számtalan gyógyhatása és bioaktív összetevője van. Ennek a felsorolásával meg sem próbálkozom, hiszen egész könyvespolcot töltenénk meg az idevonatkozó irodalommal. Ezért itt és most csak azokra vitaminokra és egyéb hatóanyagokra szorítkoztam, melyek kevésbé ismertek, de nem kevésbé hatásosak.Ma már közismert tény, hogy a béltisztítás és a szervezet méregtelenítése nélkülözhetetlen az egészség helyreállításához és megőrzéséhez! A méregtelenítés az alapköve mindennek, enélkül a szervezetbe bevitt anyagok vaktöltényként funkciónálnak. Egy méreganyagokkal teli szervezet számára elenegdhetetlen a megfelelő méregtelenítés.

A méregtelenítésben vitatahtalanul bajnok a chlorella, mely bizonyítottan kiérdemelte a méregmágnes kifejezést.

Az iComple-X természetes formában, kiváló minőségben és megfelelő mennyiségben tartalmazza a méregmágnesként ismert chlorellát, így szedésével szervezet hozzájut ahhoz amit a chlorella tud nyújtani Önnek!
spirulina platensis
A sejttáplálás a második fázis, összetett vitamin, ásványi anyag és nyomelem forrás, valamennyi esszenciális fehérje alapanyaggal, és Omega3 tartalommal.
A Spirulina mikro alga (spirálba rendeződött cianobaktérium), teljes értékű tápanyag, kiváló biológiai hasznosulással. Összetett vitamin, ásványi anyag és nyomelem forrás, valamennyi esszenciális fehérje alapanyaggal, és nagy Omega3 tartalommal.

Az Omega3 zsírsavak a mai táplálkozás mellett elengedhetetlenül fontosak az emberi agy, a szív és érrendszer, és a zsíranyagcsere szempontjából, mert a nyugati típusú táplálkozás eltolódott a növényi Omega6 zsírsavak fogyasztása felé.

A Spirulina platensis egy fonalas cianobaktérium-faj, mely nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi vizekben. A spirulina elnevezés onnan ered, hogy a soksejtű fonal spirálszerűen feltekeredik. Az alga a tenger gyógyító erejét hordozza magában, az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint tartalmaznak, ehhez jön még 41 féle ásványi anyag.

A spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaz, ezen kívül biztos kalcium-, magnézium-, vas- és cinkforrás. A spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek.

Éppen ezért egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők. Csodálatosan magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.

Ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat, természetesen gazdag jód- és ásványi anyag forrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink). Az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben.

Fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok), metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat). Alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik, 18 különböző aminosav található benne. Tanulmányok igazolják, hogy a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben.

A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére. A spirulina alga ezen felül mintegy 2000 enzimet, s páratlan mennyiségű értékes növényi fehérjét (60-70%) is tartalmaz. Az összes eddig vizsgált élelmiszer közül a Spirulina tartalmazza grammonként a legtöbb tápanyagot.

Gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet és fehérjét könnyen emészthető, természetes formában tartalmazza. Ezek a tápanyagok védik, táplálják, méregtelenítik és energiával töltik fel a szervezetet és annak életfolyamatait. Mivel lúgos hatású, segítséget nyújt a szervezet elsavasodásával szemben. Méregtelenítő tulajdonsága lévén a méregtelenítő kúra kiegészítésére tökéletes, mert akadályozza a nehézfém tartalmú mérgek felszívódását, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.

A spirulina is végez méregtelenítést: azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és méreganyagokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől minden más méregtelenítő diétával vagy böjttel sem tudnánk megszabadulni. Mivel a spirulina alga nem rendelkezik sejthártyával, ezért az emésztőszerveink igen könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő létfontosságú anyagokhoz.

Az algában található életfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, ráadásul olyan összetételben, mely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Omega-zsírsavakból például a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza. Komoly szerepe van a rákmegelőzésben, az inzulinszint normalizálásában és a vitalitásunk megőrzésében.

Tudományos kísérletekkel igazolták, hogy a herpesz, influenza és a HIV-vírusok terjedését jelentős mértékben gátolhatja. Mivel az alga csupán 7% lipidet tartalmaz, és ezt is nagyrészt esszenciális zsírsavak formájában, ezért szerepe van a koleszterinszint normalizálásában.

A sejttáplálásban vitatahtalanul bajnok a spirulina, mely bizonyítottan teljes értékű tápanyag, kiváló biológiai hasznosulással!

Az iComple-X természetes formában, kiváló minőségben és megfelelő mennyiségben tartalmazza a spirulinát, így szedésével szervezet hozzájut ahhoz amit ez a teljes értékű tápanyag tud nyújtani Önnek!
haematococcus pluvialis
A harmadik fázis a sejtvédelem, a természetes astaxanthin segítségével:
50-szer erősebb a béta-karotin antioxidánstól, 60-szor hatékonyabb, mint a C-vitamin, 550-szer hatásosabb az E-vitaminnál
Az astaxanthin egy vörös-narancssárga színű természetes karotinoid anyag, amely tengeri állatokban főleg algában és lazacaban található. Az algák közül főleg a Haematococcus pluvialis nevű mikroalga tartalmaz természetes asztaxanthint. Méretét tekintve 0,1 mm nagyságú, édesvízi fajta, azonban mégis A „világ legerősebb antioxidánsaként” vált ismertté, amely hatásos a daganatokat is okozó szabadgyökök- és megbetegedések elleni harcban. A Journal of Nutrition and Metabolism című tanulmány szerint az asztaxantin csökkentheti- az oxidatív stresszt, a gyulladást, fokozza az immunrendszert és hatékony sejtvédelmet biztosít.

A természetes astaxanthin szabadgyök semlegesítő (antioxidatív) hatása más karotionidokkal szemben:

20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin

50-szer erősebb a béta-karotin antioxidánstól

60-szor hatékonyabb, mint a C-vitamin

550-szer hatásosabb az E-vitaminnál

Ha ez a szuper tápanyag a lazacnak segít, akkor értünk, emberekért is tehet valamit!

A legtöbben nem tudják, miért van a lazacnak az a vöröses-rózsaszín színe. A válasz egyszerű: egy antioxidánstól, amely valójában nem csak egy antioxidáns - és nemcsak a lazac színéért felelős, hanem biztosítja számukra azt a magas szintű állóképességet is, amelyre szükségük van, amikor akár több napon keresztül úsznak árral szemben, hogy elérjék az ivási területet.

Miért hívják szuper antioxidánsnak az astaxanthin-t?

- Az asztaxantin hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású,

- Javítja a bőr nedvességtartalmát, simaságát és rugalmasságát, miközben segít csökkenteni a természetes öregedés jeleit, nagymértékű ráncosodást és a bőrszárazságot,

- Más antioxidánsokkal szemben mellékhatásmentes, szerkezete nem változik, amikor semlegesítik a szabadgyököket és így nem károsítja a szervezetet,

- Hatékonyabb antioxidáns, mint az E-vitamin, ugyanis képes megkötni a szabadgyököket,

- Védi és tisztítja a sejteket, megvédi sejteket az oxidációtól, így a sejtek fiatalabbak és károsodás mentesen maradnak,

- Csökkenti az ízületi- és izomfájdalmakat,

- Erősíti és javítja az állóképességet, valamint edzés után serkenti a regenerálódás folyamatát,

- Képes megvédeni a szemet, az agyat és a központi idegrendszert az oxidatív stressztől,

- Az asztaxantin erősebb antioxidáns aktivitása mellett UV-fényvédő hatással rendelkezik, így megvédi a bőrt a túlzott UV sugárzástól és a napozás során létrejövő szabadgyököktől

- Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.

Amint láthatod, az astaxanthin egészségre jótékony hatásai valóban elképesztők!

A szingulett oxigén (nagyon reaktív oxigénfajta) semlegesítését tekintve, egy 2007-ben végzett tanulmányban vizsgálták az antioxidánsok hatását, mely szerint az aztaxanthin:

800-szor erősebb, mint a Coenzym Q10

6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál

500-szor erősebbnek találták, mint a zöld teában található katekinek

75-ször erősebb, mint az alfa-liponsav és

11-szer erősebb, mint a béta-karotin

Fontos, hogy ha tehetjük - a drogériákban kapható szintetikus szer helyett - a lehető legtisztább forrásból fogyasszuk az asztaxanthint. A természetes astaxanthin:

- 20-szor erősebb a szintetikus aztaxanthin változatnál

- 400%-al jobb minőségű a tenyésztett lazacban található asztaxanthintól

Mennyiség táblázat
Az Imunepur összetétele megfelelő arányban és minőségben tartalmazza a következőket:
Egy doboz Imunepor 30 adagot tartalmaz. A napi adag 1 kávéskanál (4-5 gramm) (Forrás: Swallow This to Help Reduce the Appearance of Wrinkles)
chlorella vulgaris
Napi adag (4-5 gramm) 1 doboz 30 adag (1 havi)
600 mg 18 g
Legfontosabb összetevők:
- Kitűnő minőségű protein
- Az összes ismert B-vitamin (B12 is)
- C-vitamin
- E-vitamin
- Ásványi anyagok
- Kalcium
- Magnézium
- Cink
- Kálium
- Nyomelemek
- Omega-3 zsírsavak
- Gamma-linolsav (GLA)
- Mukopoliszacharidok
- Béta-karotin
- Nukleinsavakat (RNS és DNS) ami a sejtépítésben játszik fontos szerepet.
- Kloroillt
spirulina platensis
Napi adag (4-5 gramm) 1 doboz 30 adag (1 havi)
2790 mg 83,7 g
Legfontosabb összetevők:
- Kálium
- Kalcium
- Cink
- Magnézium
- Mangán
- Szelén
- Vas
- Foszfor
- E-vitamin
- B1-vitamin
- B3-vitamin
- Inozit
- B2-vitamin
- B6-vitamin
- Biotin
- B12-vitamin
- Pantoténsav
- Folsav
- Alfa-karotin
- Béta-karotin
- Xantofill
- Kriptoxantin
- Echinenone
- Zeaxantin
- Lutein
- Enzim pigmentek
- Klorofill
- Phycocyanin
- Porfirin
- Esszenciális zsírsavak
- Mindössze 10-15% cukor van benne, az is poliszacharid formában, ami nem emeli meg a vércukor szintet
haematococcus pluvialis
Napi adag (4-5 gramm) 1 doboz 30 adag (1 havi)
80,4 mg 2412 mg
Legfontosabb összetevők:
- természetes asztaxanthin (szuper antioxidánsnak)
- 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
- 50-szer erősebb a béta-karotin antioxidánstól
- 60-szor hatékonyabb, mint a C-vitamin
- 550-szer hatásosabb az E-vitaminnál
- Az asztaxantin hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású
- Javítja a bőr nedvességtartalmát, simaságát és rugalmasságát
- Más antioxidánsokkal szemben mellékhatásmentes
- Hatékonyabb antioxidáns, mint az E-vitamin
- Védi és tisztítja a sejteket
- Csökkenti az ízületi- és izomfájdalmakat
- Erősíti és javítja az állóképességet
- Serkenti a regenerálódás folyamatát
- Képes megvédeni a szemet, az agyat és a központi idegrendszert az oxidatív stressztől
- UV-fényvédő hatással rendelkezik, így megvédi a bőrt a túlzott UV sugárzástól
- Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.
- 800-szor erősebb, mint a Coenzym Q10
- 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál
- 500-szor erősebbnek találták, mint a zöld teában található katekinek
- 75-ször erősebb, mint az alfa-liponsav és
- 11-szer erősebb, mint a béta-karotin
- 20-szor erősebb a szintetikus aztaxanthin változatnál
- 400%-al jobb minőségű a tenyésztett lazacban található asztaxanthintól
- 100% természetes anyagú
Az Imunepur tökéletes választás összetételének köszönhetően
Önnek és családjának.


- adalékanyagok nélkül

- kapszulázás, tablettázás nélkül

A kiváló minőségért

- kálciummal és C-vitaminnal
Az iComple-X az Ön terméke,
megfelelő összetétel, megfelelő minőség, ráadásul elérhető áron.
Áraink:
1 doboz (1 havi) Imunepur 30 adagot tartalmaz
adagolás: napi 1 kávéskanál (4-5 gr)
Por formájú alga por
ez a forma szavatolja a termék frissességét, és a könnyű elfogyasztását és adalékanyag mentességét
Garancia zárral és hologramm cimkével ellátott doboz
ez is garantálja a megbízható és szakértői hátteret
Árainkat alacsonyan tartjuk
havonta megújuló akciókkal biztosítjuk, hogy elérhető legyen az Ön számára is az Imunepur
Az Imunepur eredeti ára 12.900 Ft / doboz (az ár az Áfa-t már tartalmazza)
Novemberi akciónk keretein belül,
a következő lehetőségek közül választhat:


Jogok
Global Medical Solution Kft.
1063 Budapest Szinyei Merse 10
Elérhetőségek
Ügyfélszolgálat:
Telefon: +3630/617-2222
E-mail cím: office@imunepur.hu
Információk
Impresszum
Általános szerződési feltételek
Adatvédelmi tájékoztató
© Global Medical Solution Kft. 2019. Minden jog fenntartva