Változtasd az életedben lévő nemeket igenre a Comple-X segítségével flexible matrix system
Immune Comple-X
facebook
facebook
E-mail:
info@icomplex.hu
Életünk része a stressz!
A stressz folyamatos feszültség vagy idegesség, amely a szervezet válaszreakciója egy vagy több tartós negatív ingerre. A stressznek nem csak pszichés megnyilvánulásai vannak, hanem a test működésére is hatást gyakorol. Sokszor akkorát, ami már súlyos betegségek kialakulását idézheti elő.
A szív és az erek alaposan megérzik az akut stresszt. Például egy veszélyes közlekedési szituációban felgyorsul a szívverés, és a szívizom erősebb összehúzódásokat produkál a stressz hormonok - az adrenalin, a noradrenalin és a kortizol - hatására. Az erek kitágulnak, hogy minél több vért szállíthassanak a nagy izmokba, s a szív is kénytelen növelni a kipumpált vérmennyiséget a megfelelő vérnyomás fenntartása érdekében. Ez az ismert "küzdj vagy menekülj" válasz, amelynek hatásai a veszély elmúltával elmúlnak, s a test visszatér a normál működési állapotába.
A krónikus, azaz állandó stressz hozzájárulhat a hosszú távú szív és érrendszeri problémák kialakulásához. A következetesen és folyamatosan magas pulzus és a stresszhormonok magas szintje növeli a vérnyomást, s ez károkat okoz a szervezetben, s végső soron amagas vérnyomásbetegségig, a szívinfarktusig vagy a stroke-ig vezethet.
Ismételt akut stressz és tartós krónikus stressz is hozzájárulhat a keringési rendszerben létrejövő gyulladásokhoz, különösen a szívkoszorúér artériákban, és ez az egyik oka, hogy a stresszt összekötik a szívrohammal.

Az endokrin rendszer is üzen
Amikor a test érzi a stresszt, a hipotalamusz jelet küld a vegetatív idegrendszernek és az agyalapi mirigynek, elkezdődik a stresszhormonok termelése.
Mellékvesék. Stressz jeleire a hypothalamus kiváltja a mellékvese kéregben a kortizol és a mellékvese velőállományában az adrenalin termelését. Ez elindítja a folyamatot, amely lehetővé teszi a szervezet számára a maximális energiafelhasználást a veszély kivédésére.
Máj. Amikor a kortizol és az adrenalin szabadul fel, a máj több glükózt állít elő, hogy megfelelő mennyiségű energiahordozó jusson el az izmokba a "küzdj vagy menekülj" helyzetben. Sokak szervezete képes a vércukorszintet visszaállítani a normális állapotra, de azoknak, akik hajlamosak a 2. típusú diabéteszre a stressz cukorbetegség előszobáját jelentheti.

Az emésztőrendszer így reagál a stresszre
Nyelőcső. A stressz miatti feszültség oldására sokan dohányoznak vagy alkoholt fogyasztanak, s emiatt kialakulhat a gyomorégés vagy a savas reflux. A stressz vagy kimerültség is növeli a súlyos gyomorégéses fájdalmat.
Gyomor. A stressz hatására bizsergés jelenhet meg a gyomorban, ami hányingerhez vagy fájdalomhoz vezethet. A komoly stressz hatására a hányás is bekövetkezhet, s a hatás krónikussá válása miatt kialakulhatfekélyvagy fekély nélküli súlyos hasi fájdalom.
Belek. A stressz befolyásolhatja az emésztést, hogy milyen táplálékot képesek a belek felvenni. Azt is befolyásolja, hogy milyen gyorsan halad át az élelmiszer a tápcsatornán. Előfordulhat miatta mind hasmenés, mind pedig székrekedés.

Idegrendszer így védekezik
A stressz a központi és a perifériális idegrendszerre is hat. A "küzdj vagy menekülj" válasz esetében az úgynevezett szimpatikus idegrendszer jelzi a mellékveséknek, hogy adrenalint és kortizolt kell termelniük. Feljebb már említettük, hogy ennek milyen hatása van.
A tudósok egyre többet és többet tudnak meg arról, hogy a stressznek milyen hatása van az egészségre. Ma már világos, hogy nem csak a mentális, hanem a fizikai egészségben is kár keletkezik akár az akut, akár a krónikus stressz hatására. Részletek!
A szimpatikus idegrendszer válasza meglehetősen gyors, hogy előkészítse a szervezet egy vészhelyzetben való reakcióra, vagy a rövid távú stressz kezelésére. Miután a válsághelyzetnek vége, a test általában visszatér a feszültségmentes állapotba. A krónikus stressz hosszú távon terheli a testet. Ez az idegrendszer túlműködését eredményezi. Ez magát az idegrendszert nem károsítja, de fokozza az elhasználódás ütemét a szervezet más részeinél.

A férfi reprodukciós rendszere is érintett
A férfi reproduktív rendszerét is befolyásolja az idegrendszer. Az idegrendszer paraszimpatikus része a felel a relaxációért, míg a szimpatikus rész kezeli az izgalmat. A férfiaknál a vegetatív idegrendszer, a küzdj vagy menekülj válasz esetében tesztoszteront termel és aktiválja a szimpatikus idegrendszert, amely kivitelezi a mozgósítást. A stressz hatására túlzott mennyiségben termelődő kortizol befolyásolhatja a férfi reproduktív rendszer normális biokémiai működését.
A krónikus stressz hosszabb ideig hatással lehet a tesztoszterontermelésre, ami befolyásolja a hímivarsejtek termelését és érését, de merevedési zavart vagy impotenciát is okozhat. Továbbá, ha a stressz befolyásolja az immunrendszert, a szervezet nem lesz képes védekezni a fertőzések ellen. A kórokozók megtámadhatják a heréket, a prosztatát és a húgycsövet, s ezzel hatással lehetnek a férfiak reproduktív működésére.
A női reprodukciós szervekre is hatással van a stressz
Menstruáció. A stressz befolyásolhatja a menstruációt több szempontból is. Például a magas stressz szint összefüggésben lehet a szabálytalan menstruációs ciklussal, fájdalmas és változó hosszúságú menstruációs időszakokat eredméynbezve.
A premenstruációs szindróma (PMS). A stressz a premenstruációs tünetek rosszabbodásáról is tehet sok nő esetében. A tünetek közé tartoznak a görcsök, a folyadék-visszatartás és a puffadás, a negatív hangulat (ingerlékenység és rosszkedve) és a hangulati ingadozások.
Menopauza. Mivel a menopauza közeledtével a hormonszint ingadozik ez szorongással, hangulatváltozásokkal jár. Így menopauza önmagában is lehet stresszor. Néhány fizikai változással a menopauza idején nehéz megbirkózni, különösen a hőhullámokkal. De az érzelmi stressz is okozhat fizikai tüneteket, például még súlyosabb hőhullámokat.
Szexuális vágy. Nők egész életükben zsonglőrködnek a személyes, családi, szakmai, pénzügyi és számos más igény kielégítésével. A stressz, a szétesés, a fáradtság, stb, mind csökkentheti a szexuális vágyat, különösen, ha a nők egyszerre kisgyermekek gondozásával vagy beteg családtagok gondozásával el el vannak foglalva. A krónikus egészségügyi problémák, a depresszió, az emberi kapcsolatokban megjelenő problémák, a munkahelyi nehézségek mind fokozhatják e jelenség valószínűségét és erejét.

A stressz kialakulásának és kezelésének kapcsolata a táplálkozással
A stressz megelőzését és kezelését táplálkozással is segítheti. Első és legfontosabb szempont, hogy kerülje a tartós stresszt! Lévén, hogy minden emberből más és más tényező váltja ki a stresszállapotot és minden ember más módszerekkel tudja kezelni azokat, a stresszkezelés egy személyre szóló, összetett terápia, amelyben pszichológus szakember segítségét kell kérnie. Mindemellett táplálkozással is meg kell támogatnia szervezete egészségét, amely tulajdonképpen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveinek követését jelenti. Így elkerülhetőek azok a helytelen táplálkozásból eredő problémák, amelyek tovább fokozhatják a stresszt. A legalapvetőbb táplálkozási ajánlásokat Az egészséges táplálkozás 12 pontja cikkben találhatja.
Egy 122 nő részvételével végzett amerikai kutatás során azt is megállapították, hogy a konfliktusok, viták hatására megnövekedik a szervezetben a gyulladásos folyamatokkal összefüggő molekulák (citokinek) mennyisége, amely elősegítheti a cukorbetegség, valamint a daganatos betegségek kialakulását.

Immunrendszert erősítő tápanyagok és táplálékok
A tartós stressz igénybe veszi a szervezet egészét, így többek között az immunrendszerre is nagyobb feladatot ró. Stressz hatására a vitaminok és az ásványi anyagok fokozottabban ürülnek szervezetünkből, amit figyelembe kell venni az étrendünk összeállításánál.
A Comple-X összetevőinek köszönhetően a legtökéletesebb segítője a tápanyagszükségletünk kielégítésére.
A Comple-X az Ön legjobb választása
- minőségi alapanyagokból készül

- legoptimálisabb a benne található anyagok összetétele

- verhetetlen az ára

- kapszula formájának köszönhetően kiküszöböli a tablettákkal kapcsolatos egészségügyi problémákat
1 havi ( 1 doboz ) Comple-X 180 db kapszulát tartalmaz.
(adagolás: napi 6 kapszula)
1 havi ( 1 doboz ) Comple-X ára 10.157 Ft + ÁFA = 12.900 Ft

vagy

2 havi ( 2 doboz ) Comple-X ára 14.882 Ft + ÁFA = 18.900 Ft

vagy

3 havi ( 3 doboz ) Comple-X ára 20.315 Ft + ÁFA = 25.800 Ft

vagy

6 havi ( 6 doboz ) Comple-X ára 39.292 Ft + ÁFA = 49.900 Ft
Toxikus táplálkozás
A hiánybetegségek okozzák napjainkban a legnagyobb problémákat. Felgyorsult életünknek köszönhetően, nem tudunk kellő figyelmet fordítani a táplálkozásunkra....tovább olvasom
Hiánybetegségek / Népbetegségek
A betegség legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, mint az egészség ellentéte. Ez valóban nem bonyolúlt, de a valóság korántsem ilyen egyszerű.tovább olvasom
Elhízás
Az elhízás (obesitas, obezitás) olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet.tovább olvasom
Stressz
A stressz folyamatos feszültség vagy idegesség, amely a szervezet válaszreakciója egy vagy több tartós negatív ingerre. A stressznek nem csak pszichés megnyilvánulásai vannak, hanem a test működésére is hatást gyakorol. Sokszor akkorát, ami már súlyos betegségek kialakulását idézheti elő.tovább olvasom
A Comple-X az Ön legjobb választása
- minőségi alapanyagokból készül

- legoptimálisabb a benne található anyagok összetétele

- verhetetlen az ára

- kapszula formájának köszönhetően kiküszöböli a tablettákkal kapcsolatos egészségügyi problémákat
1 havi ( 1 doboz ) Comple-X 180 db kapszulát tartalmaz.
(adagolás: napi 6 kapszula)
1 havi ( 1 doboz ) Comple-X ára 10.157 Ft + ÁFA = 12.900 Ft

vagy

2 havi ( 2 doboz ) Comple-X ára 14.882 Ft + ÁFA = 18.900 Ft

vagy

3 havi ( 3 doboz ) Comple-X ára 20.315 Ft + ÁFA = 25.800 Ft

vagy

6 havi ( 6 doboz ) Comple-X ára 39.292 Ft + ÁFA = 49.900 Ft
Siker
Egészség
Szabadság
2019. Minden jog fenntartva ® Impresszum